Internatet

INTERNATET I WARSZAWA

 

Polen har et stort problem med løse hunde.

- Internatet gør en kæmpe indsats for bare at hjælpe nogen af dem til et bedre liv.

 

Disse hunde er hjemløse stakler der enten er født og opvokset på gaderne eller er blevet svigtet af deres tidligere ejere, blot fordi de ikke længere var den søde lille hvalp de engang købte eller fordi menneskene ganske simpelt ikke længere har behov for dem og finder dem besværlige.

Som det forholder sig mange steder - også der hvor der er nød - formerer man sig også og derfor giver det en del hvalpe, der desværre starter livet under meget hårde vilkår. Mange dør og nogen overlever. Nogle er svækkede individer, som højst sandsynligt ikke vil leve ret længe. Og så er der de stærke, dem som kæmper sig vej igennem strabadserne på de kolde og ensomme gader. Med stærke menes ikke, at de har det godt, men de er dem der har formået, at holde sig i live på et næsten uudholdeligt plan.

 

I udkanten af Warszawa ligger det internat for hunde og katte som Gadehunde dk. støtter og samarbejder med.

Her bliver en del af gadehundene anbragt. Det er ikke et sted en hund ville drømme om at komme hen, men internatet giver hundene den beskyttelse og mad de har brug for. Med beskyttelse menes, at i Polen tager mange ikke en gadehund særligt højtideligt, og kommer man til at påkøre en løs hund eller beskadiger den, enten ved et uheld eller med vilje, så er der tit ingen hjælp at hente. Den bliver blot efterladt såret midt på gaden, som var den et stykke skrald. Alle de frivillige som arbejder på dette internat gør en kæmpe forskel, både for at beskytte og hjælpe hundene mod disse overgreb. Deres arbejde er uvurderligt.

 

Der findes uhyggelig mange hunde på det internat vi samarbejder med. Alle slags hunde - de fleste er blandingshunde, men der findes også rene racehunde imellem. Det er frygteligt, at se så mange hunde stuvet sammen på et sted og den eneste trøst er, at de har det bedre end på gaden, hvor de er så udsatte og har døden tæt på sig hver eneste dag.

 

Internatet formidler nogle af hundene videre til nye hjem i Polen, i håbet om at redde dem og her kommer vi også ind i billedet. Med hjælp fra nogle meget elskværdige og dyrevenlige folk i Polen, kan vi formidle adoptioner af hunde videre her til Danmark. Vi håber, at vi kan være med til at skabe et bedre liv for de stakkels skæbner og få dem til at føle kærlighed, noget som måske de fleste af dem aldrig har prøvet før, og andre har måske kun et vagt minde om, hvad det vil sige, at være en menneskefamilies midtpunkt og bedste ven.

 

Før hunden kommer hjem har den fået et grundigt eftersyn af vores polske dyrlæge. Den får lavet en tandrensning en eventuel negleklipning, samtlige lovpligtige vacciner chipmærkning med eget EU-pas blodprøvetest for babesiose neutralisering, samt ”hotelophold” de sidste 14 dage før en hjemtransport for at observere en adfærdsændring. Det er vigtigt for os at vide at det er en god familiehund vi videreformidler.

 

I galleriet nedenfor kan I se billeder fra internatet, der kan give Jer et indtryk af, hvordan dagligdagen er for gadehundene og de mange hjælpere, der passer på hundene.

 

Nogle af billederne viser et hvalpekuld. De var blevet sat uden for internatet samme morgen som vi besøgte internatet, men ganske få timer efter havde Ewa , vores kontaktperson, fået arrangeret et sundhedscheck ved dyrehospitalet i Warszawa, samt sørget for en plejefamilie til samtlige hvalpe. Dette kan kun lade sig gøre i form af den støtte Gadehunde.dk og organisationer i Polen giver til internatet i form af donationer/midler. Og først og fremmest pga Ewa og hendes team's utrættelige kamp for at hjælpe hundene.

 

Der er også billeder af ”den lille klinik” på internatet. Mange hunde får den fornødne hjælp der, hvis ikke at skaden er for stor. Hvis! Så står dyrehospitalet i Warszawa til rådighed 24 timer i døgnet.

I kan også se billeder af køkkenet og de store madgryder, som giver hundene mad hver dag. Mange frivillige er med til at sørge for dette.

Desuden kan i se billeder af mange halsbånd og liner, som flittigt bliver brugt hver dag til de mange lufteture. Alt dette er noget som er blevet doneret.

Lageret af tæpper, dyner og hundesenge er der også billeder af. Lageret skriger altid på mere. Og kun i kraft af alle donationerne vi i gadehunde.dk modtager og sender videre, er vi i stand til at kunne hjælpe internatet med at hjælpe hundene.

Gadehunde.dk - pia@gadehunde.dk - Kontonr.: 1551 10520509 - MobilePay: 22830140